B-style & flex-i-trans sinds 1962 B-style & flex-i-trans sinds 1962

B-style

Geschiedenis & B-style

Innovatief familiebedrijf
B-style & Flex-i-Trans is groot geworden door innovatie, research en toewijding. De geschiedenis voert terug naar 1962 toen de heer Ad Smulders startte met het race- en rally klaarmaken van auto’s. Toen heeft Ad Smulders veel ervaring opgedaan met achterasconstructies en hydraulische knielconstructies. Dit bracht Ad op het idee om in 1973 een lage vloer rolstoelauto te ontwikkelen op basis van een Talbot én met goedkeuring van Talbot. Door samen te werken met de GMD en het GAK (nu het UWV), werd deze auto een enorm succes voor mensen met een lichamelijke beperking.
Dit was de start van de personenvervoerdersmarkt. In 2009 heeft de zoon van Ad Smulders, Bart Smulders, B-style & Flex-i-Trans overgenomen en tot op de dag van vandaag werkt B-style & Flex-i-Trans alleen nog maar verder aan het uitbreiden van het productgamma door innovatie en research.

Onderscheidend ondernemingsschap
B-style & Flex-i-Trans heeft een groot aantal vernieuwde producten ontwikkeld op het gebied van personenvervoer. Niet alleen voor het rolstoelvervoer maar ook op het gebied van personenbussen en lage vloer bussen. De laatste innovatieve ontwikkeling is de lage vloer bus met elektrische aandrijving en waterstof range extender.
Om dit alles goed te kunnen testen, is er een eigen trekbank ontwikkeld zodat alles in eigen huis getest en verbeterd kan worden. Ook het buitenland ontdekte onze kwalitatieve voertuigaanpassingen. Vandaag de dag verkopen we dan ook aan inmiddels 18 landen onze producten!

Specialist
De kracht van B-style & Flex-i-Trans is meedenken met de klant: wij denken niet in standaardoplossingen maar in maatwerk. Ook ondernemen we met de grootst mogelijke zorg: wij zijn ISO 9001 gecertificeerd. Van verschillende autofabrikanten zijn wij 2e fase fabrikant: wij mogen dus ingrijpende voertuigaanpassingen uitvoeren met behoudt van de garantie. Zo zijn we ook partner van Renault door het verkrijgen van het Agrément Carrossier Certificaat. En van Mercedes-Benz zijn wij Qualified-, Van-, en Multi-Stage Partner. Daarnaast zijn we sinds 2010 ook door het RDW zelf erkend als officieel voertuigfabrikant. Wij kunnen ons dan ook met recht specialist noemen op het gebied van voertuigaanpassingen.

B-style & Flex-i-Trans
Onder de naam B-style worden alle producten als bouwpakket verkocht aan zelfstandige ombouwbedrijven in binnen- en buitenland . Onder de naam Flex-i-Trans worden complete voertuigen, inclusief de aanpassing, verkocht.

B-style & Flex-i-Trans is klaar voor de volgende 50 jaar en hoopt u graag als relatie te mogen begroeten!